Calibra fórum :: Zobrazit téma - Pokud vás znervózňuje vysoká teplota V6 při popojíždění ...
 FAQ   Hledat   Seznam uživatelů   Uživatelské skupiny   Registrace   Profil   Soukromé zprávy   Přihlášení 
Pokud vás znervózňuje vysoká teplota V6 při popojíždění ...

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Calibra fórum -> Calibra
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Autor

Zpráva

Beny
Diskutér - Přispěvatel
Diskutér - Přispěvatel

PříspěvekZaslal: so Čer 30, 2012 1:28 pm    Předmět: Pokud vás znervózňuje vysoká teplota V6 při popojíždění ...

Citovat

a postávání v koloně, zapněte si klimatizaci (v tomhle vedru to udělá asi každý) a při poskakování pak trvale běží ventilátor výměníku klimatizace, který bez problému uchladí V6 motor tak, že se drží teplota mezi 90 až 95 °C Very Happy , teda tak je to aspoň u mne...

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Frisco
Zanícený Diskutér
Zanícený Diskutér

PříspěvekZaslal: so Čer 30, 2012 2:28 pm    Předmět:

Citovat

sic sem to nezkoušel,ale netrápí to jen V6...můj 8v například též,tak tedy vyzkouším,když mám tu klimu,že! Very Happy

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Beny
Diskutér - Přispěvatel
Diskutér - Přispěvatel

PříspěvekZaslal: so Čer 30, 2012 10:26 pm    Předmět:

Citovat

Když nemám zaplou klimu, tak se teplota pohybuje od cca 92 (vypne ventilátor) do cca 100°C (zapne ventilátor), což je u V6 normální.
Vždy jsem při postávání klimu vypnul, abych zbytečně nezatěžoval motor.

Teď už to bez klimy nešlo a objev, při zapnuté klimě - teplota se krásně drží cca 90 až 95°C Very Happy

Frisco
Zanícený Diskutér
Zanícený Diskutér

PříspěvekZaslal: ne Črc 01, 2012 4:19 am    Předmět:

Citovat

hodnoty stejné jako ty,testnu až někdy ta situace nastane,sem zvědav Smile
Stejně to máme zvláštní,naše alhambra 90 na budíku ručička jak přibitá,brácha pažouta taky,služební caddy taky...a nám to lítá Very Happy

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

Beny
Diskutér - Přispěvatel
Diskutér - Přispěvatel

PříspěvekZaslal: ne Črc 08, 2012 8:30 am    Předmět:

Citovat

Frisco napsal:
hodnoty stejné jako ty,testnu až někdy ta situace nastane,sem zvědav Smile
Stejně to máme zvláštní,naše alhambra 90 na budíku ručička jak přibitá,brácha pažouta taky,služební caddy taky...a nám to lítá Very Happy

Já si myslím, že je to tím, že Calibra má analogové měření teploty chladící kapaliny:

Termistor s rostoucí teplotou zmenšuje svůj odpor (15°C cca 3600 Ohm, 80°C cca 360 Ohm), tím se výrazně zvyšuje proud procházející bimetalem v teploměru a ten se více zahřívá a jeho ohýbání se přenáší ihned na ručičku, takže to reaguje ihned (podobně jako u palivoměru, ale tam je místo čidla reostat ovládaný plovákem)

U modernějších aut je hodnota termistoru zpracována řídící jednotkou a pokud je v nastavených mezích jak má být, ukazuje elektronicky ručička stejnou, hodnotu. Pokud rozumnou hodnotu překročí, tak se to projeví výchylkou ručičky k vyšším hodnotám.

To je můj laický odhad jak to asi funguje ... Pokud to někdo ví přesněji, nechť mne opraví či doplní ... Idea

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Calibra fórum -> Calibra Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: